Om oss

Jag har fött upp hundar sedan 1968, då jag hade en dvärgpinscherkull. Det blev den enda av den rasen.

 

1972 föddes min första chow-chowkull och 2005 föddes den sista chowe som bar mitt kennelnamn.

 

1992 köpte jag min första pekingese, en tik, Crazy, från Christina Jernberg Kennel El Khyria. Det blev ganska snart en till liten tik därifrån , Klara. Tyvärr blev dessa två inte så gamla på grund av sjukdom. Jag hade inte bara dessa två tikar, jag hade även en hane, Sune, från Henrik Johansson, Kennel Henrikville. Han fanns också hos Christina och han fick följa med mig hem på semester ett par veckor. Det blev dock en ganska lång semester for han blev kvar till den dag han dog 12 år gammal.

 

Intresset för och kärleken till pekingese var väckt, så det blev rätt snart en tik till, Hulda. Denna gång från Marie-Louice Backfolk, Kennel Su'H-H'Si-Lu's.

Hulda och Sune fick en kull valpar 1997 ur vilken jag behöll en tik, Ellie. Alla valpar som sedan fötts här härstammar i rakt nedstigande led från dessa hundar. Idag har det fötts 7 genereationer efter dem här på kenneln.

 

Ni kanske undrar hur jag valde mitt kennelnamn. Det kommer från den tid då jag födde upp chow-chow. Jag hade en hane, Trinny, som var väldigt döv då det gällde inkallning. Han kom tillbaka när det passade honom, inte när jag ropade. En söndag var han och jag och hälsade på hans uppfödare. Vi satt och fikade och slötittade på en film på TV. Den handlade om havsuttrar. När Trinny hörde deras läte, som var what what what what, blev han mycket intresserad och kom rusande. Jag tänkte väl inte mer på det, men nästa gång jag släppte honom och han vägrade komma, kom jag att tänka på hans reaktion på uttrarnas läte, så jag ropade what what what what och han tvärvände och kom tillnaka i full galopp. Från den dagen fick han heta What-What och det är efter honom kenneln är döpt.